DIY

Evighedsbuket af roser

Evighedsbuket af roser

 

Rie's tydeligste minde med roser var da hun som 5 årig var blomsterpige til sin mosters bryllup. Hun spredte blomsterblade og holdt sin egen lille mini-buket som matchede brudens.

"Efter vielsen samlede min bror og jeg alle bladene op igen - det var ligesom en skattejagt. Senere bandt min mor buketten om til en krans jeg havde på hovedet. Jeg var så glad. Jeg blev ked af det da min far næste dag fortalte at blomsterne ville visne - men så viste min mor mig hvordan vi tørrede roserne."

I dag har Rie et tæt sydvendt rosenbed i sin lille rækkehushave. Det fylder kun ca. 1x5 meter og giver en masse glæde... Til bierne når de blomster og til fuglene som spiser deres hyben om vinteren.

Rie har mange roser i forskellige former og farver. De springer ud forskelligt og hun nyder at udfolde sig kreativt med blomster, knopper, blade og deres hyben.

Sådan gør jeg

"Når en frisk buket har stået fremme et par dage, binder jeg en snor stramt om de enkelte roser som jeg bevarer. Så hænges de med blomsten nedad på en tørresnor. Gerne indendørs i fuldt mørke, det bevarer farverne bedst. Hvis jeg vil have sarte falmede nuancer hænger jeg dem i fuld sol."

"Roserne tørrer og jeg har nu sjov med at sammensætte buketter på ny. Hvis noget fejler eller jeg har for mange evighedsbuketter ryster jeg blomsterbladene af og bruger det som potpourri eller i min the."

 Klik hér eller scroll ned hvis du er interesseret i roser.

 

 

Læs næste

Plant ud i det tidlige forår