DIY

Glamouriøs hortensia

Hortensia i fuldt blomstrende flor med skønne violette blomster og blomsterstande der står flot

Hortensia er en tæt busk af kæmpe kugleformede blomster klaser. Busken er tæt og fyldig og kan plantes allerede nu i foråret. Over sommeren vil du få glæde af de smukke blomster som springer ud i sommeren.

Naturligvis skal de nydes i haven hvor de giver godt med føde til sommerfugle og andre bestøvere; men da blomsterne sætter sig så gavmildt er de godt egnet til pryd indendørs - måske endda som værtindegave. 

Når efteråret sætter ind og vinteren rammer kan man med fordel lade de smukke blomster sidde som tørre buketter som pryder haven i vinterhalvåret.

Hvis du er kreativt anlagt kan du høste blomsterne i efteråret og lave dine egne evighedsbuket. Hortensia tørres anderledes end andre blomster - som f.eks. roser hvor man binder en stor stramt om den afklippede stilk og hænger rosen nedad.

Hortensia høster du med stilk, du klipper bladene af og stiller stilken med blomst i vand. Når blomsten er tørret kan du klippe stilken til som det passer dig. Selv om det kan være fristende må hortensia endelig ikke bruges i te. Hortensia kan nemlig være skadelig at indtage. 

Scroll ned og se de bedste hortensia - blå, rød og hvid eller køb direkte her hos OGW i hortensia kategorien

blå rød og hvid hortensia på busk og i vase
 

Læs næste

Vildt Forårsbed
Dansk jungle og Skovagtig Have