inspiration

Plant ud i det tidlige forår

Plant ud i det tidlige forår

De skønneske små vintergækker pibler frem og jorden myldrer af regnorme og andre nyttedyr.

Jeg er sikker på, at de små venner utvivlsomt glæder sig lige så meget som os mennesker over, at nu er det endelig forår!

Så snart - og så længe - der ikke er frost i jorden er det et perfekt tidspunkt til at plante ud. Det gode gamle begreb for det i haveverdenen er "når jorden er bekvem" og det almindelig råd, helt i jordhøjde, er at "kan du få en spade i jorden er den god at plante i!"

Der er naturligvis eksotiske ting som dahlia og lign. der ikke kan sættes ud, men almindelige blomster, stauder, buske og træer kan med stor fordel sættes i haven eller på sommerhusgrunden nu.

De fleste planter hos OGW er klar til at blive plantet ud og sprede glæde for store som små. Alerede nuw. Uanset om det så er mennesker eller de forskellige små-dyr vi deler haven med - herhjemme i de lidt mere landlige omgivelser er specielt hønsene helt vildt glade når der graves i jorden. Suk. Men også rigtig nuttet, at se dem komme løbende og blive siddende på spaden selv mens jorden vippes op 😂.

Der skal i øvrigt vandes langt mindre og der er langt større sikkerhed for en god og sund vækst i planterne når de kommer i jorden allerede nu.

 

 

Læs næste

Evighedsbuket af roser
Vildt Forårsbed