inspiration

Dansk jungle og Skovagtig Have

Dansk jungle og Skovagtig Have

Karen Dahl er uddannet landskabsarkitekt og har som havearkitekt rådgivet og tegnet store som små haver for private siden 1999 og vundet en række faglige såvel som publikumspriser for show-haver på de største have-festivaler herhjemme. Hun kommer med inspiration til plantevalg, indretning af haven som opholdsrum og rådgiver om hvordan man bedst lader sin haveglæde blomstre.

Dansk jungle og Skovagtige Have er fyldt med ro og flimrende skygge. Plantevalget er lette lysåbne træer fx den fine rødbladet hyld,  æbletræer eller rønnebærtræet, alm røn, bærmispel, duftsnebolle hvor lyset fint kan skinne igennem. I sådanne haver og bede vil der være en kontinuerlig leg mellem lys og skygge.

Der vil være skønne buske som også her et let udtryk, buske der får bær, blomster om foråret og spændende høstfarver. Skønne stor blomstrende buske som hortensia og dejlige buskroser passer så fint ind i den skovagtige have. "Skov" bunden vil være dækket af frodige stauder. Løvet er i disse plantninger en vigtig faktor. Løvet skal være frodigt og smukt, det meste af året. Men det skal selvfølgelig også blomstre i douche farver. Enkelte pangfarver kan forekomme.

Det er også i denne have, hvor du kan gå på opdagelse og plukke rabarber og skovjordbær til yngste barnet - eller til dig selv.

Dansk Jungel er en have, hvor man kan trække sig tilbage på en bænk. Eller man kan gå på opdagelse i dejlige sanseoplevelser, hører bladenes raslen,  finde blomster med særlig duft, kikke på insekter og plukke bær på sensommeren. 

Gå på opdagelse i oplagte planter til et sådan bed eller område af haven her: Dansk jungle og Skovagtig Have

I en skovagtige have, kan der være en lysning, hvor de mere solelskende planter kan komme til deres ret. Måske er der et duftende tæppe af merian, iblandet med lavendler. Et hav af små sommerfugle vil lette, når du går igennem, se udvalget af blomstrende og storblomstrende planter her.

  

 

 

 

  

  

Læs næste

Hortensia i fuldt blomstrende flor med skønne violette blomster og blomsterstande der står flot

Efterlad en kommentar

Denne side er beskyttet af reCaptcha, og Googles Politik om beskyttelse af persondata og Servicevilkår er gældende.