inspiration

Dansk jungle og Skovagtig Have

Dansk jungle og Skovagtig Have

Dansk jungle og Skovagtige Have er fyldt med ro og flimrende skygge. Plantevalget er lette lysåbne træer fx den fine rødbladet hyld,  æbletræer eller rønnebærtræet, alm. røn, bærmispel, duftsnebolle hvor lyset fint kan skinne igennem. I sådanne haver og bede vil der være en kontinuerlig leg mellem lys og skygge.

Der vil være skønne buske som også har et let udtryk, buske der får bær, blomster om foråret og spændende høstfarver. Skønne stor blomstrende buske som hortensia og dejlige buskroser passer så fint ind i den skovagtige have. "Skov" bunden vil være dækket af frodige stauder. Løvet er i disse plantninger en vigtig faktor. Løvet skal være frodigt og smukt, det meste af året. Men det skal selvfølgelig også blomstre i douche farver. Enkelte pangfarver kan forekomme.

Det er også i denne have, hvor du kan gå på opdagelse og plukke rabarber og skovjordbær til yngste barnet - eller til dig selv.

Dansk Jungle er en have, hvor man kan trække sig tilbage på en bænk. Eller man kan gå på opdagelse i dejlige sanseoplevelser, hører bladenes raslen,  finde blomster med særlig duft, kikke på insekter og plukke bær på sensommeren. 

Køb færdige haverum, der passer til Dansk Jungle & Skovagtig Have her

 

Karen Dahl er uddannet landskabsarkitekt og har som havearkitekt rådgivet og tegnet store som små haver for private siden 1999 og vundet en række faglige såvel som publikumspriser for show-haver på de største have-festivaler herhjemme. Hun kommer med inspiration til plantevalg, indretning af haven som opholdsrum og rådgiver om hvordan man bedst lader sin haveglæde blomstre.

 

 

  

  

Læs næste

Hortensia i fuldt blomstrende flor med skønne violette blomster og blomsterstande der står flot
Lysningen & Skovbrynet