DIY

Vildt Forårsbed

Vildt Forårsbed

Karen Dahl er uddannet landskabsarkitekt og har som havearkitekt rådgivet og tegnet store som små haver for private siden 1999 og vundet en række faglige såvel som publikumspriser for show-haver på de største have-festivaler herhjemme. Hun kommer med inspiration til plantevalg, indretning af haven som opholdsrum og rådgiver om hvordan man bedst lader sin haveglæde blomstre.

Pibler det frem med erantis og vintergækker i din have. Så er du nok en blandt mange som elsker din egen lille planteskole.

For de fleste er de tidlige forårs løgplanter vildt voksende. Du kan med fordel formere dem så dit bed bliver tættere. 

Fin en god kraftig graveske. Få løgknoldene op, nogle gemmer sig forholdsvis langt ned. Det er mega vigtigt at selve løget kommer med op. Ser du små "sideløg" så kan de tages fra og gen-sættes. Dermed formeres bedet og planterne står tættere.

De fleste oplever deres vilde forårsbed er tæt og frodigt - men når vintergækkerne og erantisserne forgår, så kan det være lidt nøgent og trist.

Køb og plant derfor frodige og nemme blomsterrige stauder som løvefod, diverse storkenæb og kertepileurt.

Disse vokser i både sol og skygge. Supplere dit vilde forårsbed senere blomstring og tætner så jorden ikke fremgår bar eller overtages at græsser som skal vedligeholdes.

 

Fidusen er at forårsløget kommer op netop nu og når de er afblomstret vokser stauderne sig store, blomsterrige og bunddækket er tæt.

 

Se vores kategori med oplagte planter til bedet her Vildt Forårsbed

Læs næste

Plant ud i det tidlige forår
Hortensia i fuldt blomstrende flor med skønne violette blomster og blomsterstande der står flot